Chi in Beweging

                                            

Chi in Beweging is een nieuwe training: T'ai Chi voor gezondheid en vitaliteit. Een bewegingsvorm waarbij langzaam verschillende houdingen aangenomen worden. De bewegingen zijn zacht, soepel, gelijkmatig, continu en natuurlijk. De nadruk in de oefeningen ligt op strekken en draaien met een lichte druk op de gewrichten en ledematen. Hierdoor verbeteren spierkracht, flexibiliteit, evenwicht en circulatie.

Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust omgaan met je lichaam en geest. Kom tot rust door je aandacht te richten op je ademhaling. Het resultaat is meer energie en ont-spanning.

T'ai Chi, van oorsprong een krijgskunst, wordt in deze lessen beoefend als bewegingsleer, gericht op bevordering van lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn. De training bestaat uit een serie van acht vormen en is laagdrempelig met doorlopende instroom aan het begin van iedere maand. Het is een beginnersvorm, makkelijk te leren vanwege zijn eenvoud en symmetrie en is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie.

De lessen zijn geheel klassikaal. De groep kan bestaan uit verschillende niveaus omdat ook voor dit oefensysteem geldt: oefening baart kunst. De kunst van het ontspannen.
Een nieuwe inschrijving bestaat uit een blok van 10 lessen. Daarna schrijf je in per maand/een aantal maanden, of je kan met een goede basis overstappen naar een van onze andere trainingen: Chi in Actie of Chi in Balans.
Chi in Beweging kan ook vanaf het begin gecombineerd worden met Chi in Balans.

LESOPBOUW